Autor: 021.rs

Novi Sad
25.05.2016.
13:18 > 20:48
Nastupajuća regulativa zabrane solarijuma za maloletnike naišla je na odobravanje Novosađana, koji su jednoglasni u stavu da solarijumi svakako štete zdravlju ljudi, te da je odgovorno od države što je uvela ovo ograničenje.
  • dzo

    26.05.2016 10:36
    Tjurka faktor je da fejkujesh da si bila na moru tako shto pregorish na brzinu u neispravnim solarijumima. Kancer gratis. Al mozda i nadjes decka bar za veche.
  • dzo

    26.05.2016 09:28
    čemu?
    Ako već šteti i ako je rizik kancer samo zarad privremenog bronzanog *izgleda* (o glupostima ne raspravljam), kao da bi nekome bila ugrožena ljudska prava da se ti solarijumi potpuno i zabrane. Tako se nešto opasno po život zaista i reguliše.
  • Boki

    25.05.2016 23:36
    Opet posledice umesto rešenja
    Osnova problema je da svako radi čime hoće, kupuje kućne aparate i ne menja skupe lampe i prosto dovija se na razne načine da zaradi. I to nije čudno, to je svuda tako, ali ono što je ključ problema, je - i da hoćeš, nemaš kome to da objasniš! Ne postoji regulativa, ne zna se koji aparati i koje lampe zadovoljavaju uslov da neko otvori nešto i nazove to "salonom"...! Dakle, nema kontrole! Pa i sunce je štetno, pun spektar! Solarijum zrači samo ono što utiče na potamnjenje...
    Svaki ozbiljan salon (a ima ih svega par u gradu, ima jasna upozorenja o maloletnicima i o vremenu provedenom u solarijumu odavno! A to je maksimalno 15-16 minuta, pa dan-dva pauze. Pod uslovom da su uslovi o kvalitetu opreme zadovoljeni.
    A onda je tu i drugi faktor. Nazvao bih ga NS-ćurka faktor, pošto sam radio servis elektronike tih aparata, pa u istom danu zateknem u 3 različita salona istu ćurku ili ćurana kako se po treći put dinsta... Pa kažem - Pa dobro idijote od čoveka, pa šta radiš?!?
    Set lampi koji ima određen broj sati rada (kada je pouzdan) košta oko 1500-1700 eur. Dakle ako je cena 10-12 din/minut - ne postoji teorija o zaradi! Dakle tek na oko 18-20 din/min je GOLA NULA! Računaj da ozbiljna sprava troši 13-17 kilovata na sat, skupe poslovne struje...
    I kome sad to da objasniš?
    To je tako kod nas...curi voda u kupatilu, a mi popravimo dihtung na vratima...
  • vredi razmisliti

    25.05.2016 21:09
    nekad je melanom bio rezervisan za australijance a sad bome eto ga svuda, zato nebi bilo zgoreg da se ljudi upoznaju sa nekim klinicki dokazanim biljnim preparatima koji imaju 78% uspesnosti a najbitnije je da se rak nevraca, australijanci koriste patlidzan odnosno neke sastojke za terapiju a ak iko zna oni znaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna